Εκδηλώσεις

Εκδηλώσεις

Ξεκινάμε δυναμικά με νέες εκδηλώσεις… Σας περιμένουμε όλους… 

Η Νεοελληνική Λογοτεχνία ανάμεσα σε δυο αιώνες 20ο- 21ο.

Στις 5 Νοεμβρίου 2018 η ΕΘΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ σε συνεργασία με το ΣΩΜΑ ΟΜΟΤΙΜΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ του Πανεπιστημίου Αθηνών οργάνωσε εκδήλωση με θέμα : Η Νεοελληνική Λογοτεχνία ανάμεσα σε δυο αιώνες 20ο- 21ο.

Ομιλητές :

Θ. Βαλτινός , Ε. Σταυροπούλου
Δ. Καραμβάλης ..Κ. Μπούρας

Λογοτεχνικές γειτονιές

Στις 12  Νοεμβρίου   2018 , στα πλαίσια του εορτασμού της Αθήνας σαν  Παγκόσμιας Πρωτεύουσας του Βιβλίου, Η ΕΘΝΙΚΗ  ΕΤΑΙΡΙΑ  ΤΩΝ  ΕΛΛΗΝΩΝ  ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ οργάνωσε   εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο του  Δήμου  Αθηναίων με θέμα : Λογοτεχνικές γειτονιές .

Ομιλητές :  Γερ. Αντρειωμένος ,  Ελευθ. Σκιαδάς , Δημ. Κράνης , Γεώργ. Καραντώνης .

Εκδήλωση Τιμής και Μνήμης στον ΚΩΣΤΑ Ε. ΤΣΙΡΟΠΟΥΛΟ

ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ώρα 7.30 μ.μ. στην Αίθουσα Στοάς του Βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5, Αθήνα) Εκδήλωση Τιμής και Μνήμης στον ΚΩΣΤΑ Ε. ΤΣΙΡΟΠΟΥΛΟ

Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ σε συνεργασία με το Σώμα των Ομοτίμων Καθηγητών του Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνει την Τρίτη 29 Μαρτίου ώρα 7 μ.μ. στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (Αμφιθέατρο Ιω. Δρακοπούλου) ειδική εκδήλωση με θέμα : ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΕΣ

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Συντονιστής : ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ , Πρόεδρος των Ομοτίμων Καθηγητών του ΕΚΠΑ

Εισηγητές : Γενική εισήγηση –Φιλόλογοι λογοτέχνες : ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΖΩΡΑΣ Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών , Αντιπρόεδρος Ε.Ε.Ε.Λ

Νομικοί λογοτέχνες : Δ. ΚΡΑΝΗΣ , Δικηγόρος ε τ. –Ιστορικός της λογοτεχνίας

Ιατροί λογοτέχνες : ΤΟΥΛΑ ΜΠΟΥΤΟΥ , Ιατρός ,λογοτέχνης,Συμμετοχή και της Ελληνικής Εταρείας Ιατρών λογοτεχνών

Διπλωμάτες λογοτέχνες : Κ. ΒΑΣΣΗΣ ,Πρέσβης ε.τ. ,λογοτέχνης

Η προσφορά της λογοτεχνίας στην επιστήμη : ΣΟΥΛΑ ΠΡΙΟΒΟΛΟΥ ,Ομότιμη Καθηγήτρια Φιλοσοφικής Σχολής του Παν. Αθηνών

Είσοδος ελεύθερη.

Οι λογοτέχνες τίμησαν τον ακαδημαϊκό Αντώνη Κουνάδη

Της Μαριέττας Κοντογιαννίδου

Χρέος όλων μας και υπέρτατο καθήκον, είναι, να συστρατευθούμε και να αγωνιστούμε για την προστασία της ελληνικής γλώσσας και να σταματήσουμε τον ολισθηρό κατήφορο που οδηγεί στην αποδόμηση του Ελληνισμού, με την βαθμιαία κατάργηση των ελληνορθόδοξων παραδόσεων μας.

Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε στην πρώτη της εκδήλωση για το 2016 η Εθνική Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών, (δημιούργημα πριν από 70 χρόνια μεγάλων προσωπικοτήτων του πνεύματος Κων. Τσάτσος, Μιχ. Στασινόπουλος, Παν. Κανελλόπουλος, Πέτρος Χάρης, Κώστας Ουράνης κ.α.) που τίμησε τον ακαδημαϊκό και καθηγητή του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου κ. Αντώνη Κουνάδη για τους συνεχείς αγώνες του και την μεγάλη του προσφορά στην Ελληνική γλώσσα, ανακηρύσσοντας τον επίτιμο μέλος της.

Ο τιμώμενος Αντώνης Κουνάδης απευθύνει χαιρετισμό, δίπλα του ο Διονύσης Μαγκλιβέρας

Τιμούμε, είπε ο πρόεδρος των λογοτεχνών κ. Διονύσης Μαγκλιβέρας, τον Αντώνη Κουνάδη, που είναι μέλος 7 ξένων Ακαδημιών, με σωρεία τιμητικών διακρίσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό κι έχει τιμηθεί με τον Ανώτατο ταξιάρχη της τιμής και το χρυσό σταυρό του Φοίνικος για την μεγάλη του προσφορά στις επιστήμες. Η παράλληλη δραστηριότητα του, τόνισε ο κ. Μαγκλιβέρας, που είναι η προστασία της Ελληνικής γλώσσας, αν και επιστήμων των Θετικών Επιστημών (πολιτικός μηχανικός), είναι πολύπλευρη και απαραίτητη.

Αισθάνθηκε την ψυχική παρόρμηση να παλέψει, οργανώνοντας εκδηλώσεις με ομιλίες για την προστασία της ελληνικής γλώσσης που βάλλεται πανταχόθεν, ενώ παράλληλα υπηρετεί την ουσία του προβλήματος της Παιδείας μας.

Ο κ. Κουνάδης ευχαρίστησε τον πρόεδρο για την τιμή που του έγινε, τονίζοντας ότι θα συνεχίσει να συμβάλει στην αντιμετώπιση της πολύπλευρης κρίσης θεσμών και αξιών, λόγω σοβαρών προβλημάτων ελλείμματος που παρατηρείται στου τομείς της Παιδείας.

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση

Τα τελευταία χρόνια , τόνισε, όλες οι μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις εστίασαν το ενδιαφέρον τους στην βελτίωση των Οικονομικών, ανεπιτυχώς όμως, παραβλέποντας ταυτοχρόνως την βαθιά κοινωνική κρίση θεσμών και αξιών, από το σοβαρό έλλειμμα Παιδείας και μάλιστα ανθρωπιστικής, με αποτέλεσμα να φτάσουμε σήμερα στο απίστευτα χαμηλό επίπεδο ηθικής παρακμής, με διάφορα θλιβερά φαινόμενα που βιώνουμε. Καταλήγοντας ο κ. Κουνάδης τόνισε ότι δεν πρέπει να μείνουμε θεατές στα όσα συμβαίνουν γύρω μας, διότι το διακύβευμα είναι υπαρξιακής σημασίας για τον ελληνισμό. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν πολλοί ακαδημαϊκοί, λογοτέχνες και συγγραφείς.

– Η ΗΜΕΡΙΔΑ 06.06.2015 ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΗΜΕΝΗ – ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

– ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΕΠΙΤΙΜΩΝ ΜΕΛΩΝ Ε.Ε.Ε.Λ 26.02.2015 – ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ