Μπατσιούλας Δημήτρης

Μπατσιούλας Δημήτρης

Ο Δημήτρης Μπατσιούλας γεννήθηκε το 1946 στο Χρυσό Σερρών. Σπούδασε στην Αθήνα, στην Ανωτάτη Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών (τώρα Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών). Σταδιοδρόμησε ως Οικονομικός Αξιωματικός στο Πολεμικό Ναυτικό, απ’ όπου αποστρατεύθηκε με αίτησή του το 1998 με τον βαθμό του Αρχιπλοιάρχου για να απασχοληθεί στον ιδιωτικό τομέα. Είναι παντρεμένος με την Ελένη Μανάρα και έχει δύο γιούς και τρία εγγόνια.

Το πρώτο του βιβλίο «Τα Ντουρντουβάκια» εκδόθηκε το 2006 και αναφέρεται τόσο στην κουλτούρα του τόπου καταγωγής του όσο και στη βουλγαρική κατοχή στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη από το 1941 μέχρι το 1944. Η συλλογή και διασταύρωση στοιχείων για το έργο αυτό είχε ξεκινήσει από τα φοιτητικά του χρόνια. Το δεύτερό του βιβλίο που φέρει τον ανορθόγραφο τίτλο «Ο Διστιχηζμένος Κομονιστής» εκδόθηκε το 2007 και αναφέρεται στις καταγεγραμμένες σκέψεις και απόψεις ενός απλού μαχητή του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, συγγενή του από την πλευρά της μητέρας του. Το 2011 εξέδωσε το τρίτο του βιβλίο, «Ο Καπετάν Παραλής» και το 2013 το τέταρτό του βιβλίο, «Η Τοπολιάνη στο διάβα του χρόνου».

Άρθρα και συνεντεύξεις του έχουν δημοσιευθεί σε διάφορα έντυπα αλλά και ραδιοτηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης πανελλαδικής εμβέλειας.