Μπούλη – Ταπακτσόγλου Μαρία

Μπούλη – Ταπακτσόγλου Μαρία

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 25 Οκτωβρίου 1947 από πατέρα Έλληνα της Μ. Ασίας και μητέρα Ελβετίδα. Κατά την περίοδο των διακοπών στα μαθητικά της χρόνια εργαζόταν στη Δ.Ε.Θ στα γραφεία Τύπου, Εθιμοτυπίας, Δημοσίων Σχέσεων και απόκτησε εμπειρίες χρήσιμες για την μετέπειτα ζωή της.

Είναι απόφοιτος του 2ου Λυκείου Θεσσαλονίκης και του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης.

Παντρεύτηκε τον Παναγιώτη Μπούλη και απέκτησε τρία παιδιά. Τον Δημήτρη, την Έλενα και τον Χρήστο.

Επί δεκαετία είχε τη διεύθυνση του υποκαταστήματος Β. Ελλάδας της εταιρίας I.C.C. με συνεργάτη στα κεντρικά των Αθηνών τον Ηλία Μαμαλάκη.

Διετέλεσε υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων στο { Σπίτι της Ευρώπης } και ασχολήθηκε με οργάνωση συνεδρίων και συναφών εκδηλώσεων.

Με πολλή αγάπη, τον ελεύθερο χρόνο της τον διέθετε στον εθελοντισμό, γιατί πάντα πίστευε ότι η Ψυχή ξεκουράζεται όταν το Εγώ γίνεται Εμείς.

Κάποτε βρήκε την έξοδο του λαβύρινθου που περιπλανήθηκε σ’ όλη της τη Ζωή και γύρισε στην πηγή της, την Ποίηση. Αυτή που αγάπησε από παιδί, όταν άρχισε να γράφει τα πρώτα της ποιήματα, μαθήτρια του δημοτικού και τα θεωρούσε κομμάτια της Ψυχής της.

Η πρώτη ποιητική της συλλογή { Νοσταλγοί της Εδέμ } 2016  εκδόθηκε χάρη στην ενθάρρυνση και προτροπή  αγαπημένων φίλων ζωγράφων και ποιητών.

Απέσπασε εξαιρετικές κριτικές και την εμψύχωσε να προχωρήσει στην έκδοση της δεύτερης ποιητικής συλλογής { Ιχνηλάτες Ονείρων } 2017. Την αφιέρωσε στα παιδιά, γιατί πιστεύει ότι το μέλλον τους ανήκει. Είναι αυτά που με όραμα Ψυχής θα ιχνηλατήσουν τα Νέα Μονοπάτια!

Τέλος τον Δεκέμβριο του 2018 εκδίδει την Τρίτη ποιητική της συλλογή με τίτλο { Βροχή Περσείδων } κλείνοντας την πρώτη τριλογία.

Στην Μεγάλη Εγκυκλοπαίδεια της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας του Χάρη Πάτση του 2017

δημοσιεύτηκαν ποιήματα της, το βιογραφικό της καθώς και κριτικές επιφανών λογοτεχνών

που αφορούν την ποίηση της.

Είναι μέλος της Αμφικτιονίας  Ελληνισμού και της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος.

Η ενδεκάτη Δεκεμβρίου του 2018 υπήρξε καθοριστική, μια που της ανακοινώθηκε ότι την δέχτηκαν ως μέλος της ιστορικής Εθνικής Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών.