Πατρώνης Μιχάλης

Πατρώνης Μιχάλης

Ο Μιχάλης Πατρώνης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1956, μία πόλη που ποτέ δεν εγκατέλειψε· σε τούτη συνεχίζει να κατοικεί και να εργάζεται.

Είναι διπλωματούχος Μηχανικός Μεταλλείων – Μεταλλουργός Μηχανικός, απόφοιτος και Διδάκτορας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Έχει δημοσιεύσει αρκετές τεχνικές εκθέσεις, μελέτες και άρθρα που σχετίζονται με το γνωστικό του αντικείμενο.

Προσπαθεί, όμως, να μην επιδίδεται αποκλειστικά και μόνο στην άσκηση τούτης της βάναυσης τέχνης… Αρέσκεται να στοχάζεται και να φιλοσοφεί, καταγράφοντας σε πεζό αλλά και σε ποιητικό λόγο πολλές από τις σκέψεις του.

Με τον καιρό, η συγγραφική του δραστηριότητα απορροφά όλο και περισσότερο από τον ελεύθερο χρόνο του. Καρπός της μέχρι στιγμής είναι η έκδοση τεσσάρων βιβλίων του: των δοκιμίων Περί Σκέψης Περίσκεψις (Εκδόσεις Οδός Πανός, 2012), Νεοελληνικές Ιδιαιτερότητες (Εκδόσεις Ν. & Σ. Μπατσιούλας, 2014), Το Αίνιγμα της Ζωής (Εκδόσεις Ν. & Σ. Μπατσιούλας, 2018) και της ποιητικής συλλογής Διαλογικοί Μονόλογοι (Εκδόσεις Momentum, 2016).

Παράλληλα, το λογοτεχνικό περιοδικό Ο Σίσυφος (Τεύχος 12-13, 2017) φιλοξένησε την πρώτη του ποιητική κριτική, το Θευθ (Τεύχος 7, Ιούνιος 2018) συμπεριέλαβε ένα ποίημά του και μία μελέτη σχετική με τη μετάφραση στα ελληνικά του ποιήματος «Alone» του Edgar Allan Poe, ενώ τον Νοέμβριο 2017 ανθολόγησε για τη στήλη «Ποιητικό Ανθολόγιο» της εφημερίδας Η ΑΥΓΗ.