Τριτάκη – Κοντα Ελισάβετ

Τριτάκη – Κοντα Ελισάβετ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΤΡΙΤΑΚΗ

Γεννήθηκα στην Αθήνα όπου και διαμένω μόνιμα. Σπούδασα Γαλλική λογοτεχνία και μετάφραση .Εργάστηκα για αρκετά χρόνια στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ).

Μετά την πρόωρη συνταξιοδότηση μου από τον ΕΟΤ ίδρυσα Κέντρο Ξένων Γλωσσών και Πληροφορικής στα νότια προάστια το οποίο λειτούργησε επί εικοσιπέντε χρόνια.

Παράλληλα ασχολήθηκα με την μετάφραση επιστημονικών βιβλίων αστρονομίας, ψυχολογίας και ψυχιατρικής.
Μέχρι στιγμής έχω γράψει δύο βιβλία .
Το ένα με τίτλο «Βαρκούλα στο πέλαγος Αλτζχαΐμερ» γράφτηκε με αφορμή τις εμπειρίες που αποκόμισα από την περιπέτεια της μητέρας μου η οποία νόσησε από την ασθένεια αυτή και τελικά απεβίωσε. Τα χρόνια που πέρασα περιθάλποντας την μητέρα μου , οι αλλοδαπές γυναίκες που υποτίθεται βοηθούσαν και το ίδρυμα που τελικά υποχρεώθηκα να την βάλω μου έδωσαν το υλικό να γράψω αυτό το βιβλίο ελπίζοντας έτσι να βοηθήσω και άλλους που αντιμετώπιζαν ή θα αντιμετωπίσουν στο μέλλον αυτό το πρόβλημα.

Το δεύτερο βιβλίο με τίτλο «¨Όταν το σύμπαν ΔΕΝ συνωμοτεί» το έγραψα όταν συνειδητοποίησα ότι το σύμπαν δεν κάνει τίποτα περισσότερο από το να μας φέρνει αντιμέτωπους με γεγονότα και πρόσωπα που είναι μάλλον αυτά που χρειαζόμαστε, ώστε να αναθεωρήσουμε τη στάση μας απέναντι στον  εαυτό μας.
Είμαι παντρεμένη, έχω μία κόρη και μία εγγονή 4 ετών.