Οι λογοτέχνες τίμησαν τον ακαδημαϊκό Αντώνη Κουνάδη

Οι λογοτέχνες τίμησαν τον ακαδημαϊκό Αντώνη Κουνάδη


Χρέος όλων μας και υπέρτατο καθήκον, είναι, να συστρατευθούμε και να αγωνιστούμε για την προστασία της ελληνικής γλώσσας και να σταματήσουμε τον ολισθηρό κατήφορο που οδηγεί στην αποδόμηση του Ελληνισμού, με την βαθμιαία κατάργηση των ελληνορθόδοξων παραδόσεων μας.

Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε στην πρώτη της εκδήλωση για το 2016 η Εθνική Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών, (δημιούργημα πριν από 70 χρόνια μεγάλων προσωπικοτήτων του πνεύματος Κων. Τσάτσος, Μιχ. Στασινόπουλος, Παν. Κανελλόπουλος, Πέτρος Χάρης, Κώστας Ουράνης κ.α.) που τίμησε τον ακαδημαϊκό και καθηγητή του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου κ. Αντώνη Κουνάδη για τους συνεχείς αγώνες του και την μεγάλη του προσφορά στην Ελληνική γλώσσα, ανακηρύσσοντας τον επίτιμο μέλος της.

Ο τιμώμενος Αντώνης Κουνάδης απευθύνει χαιρετισμό, δίπλα του ο Διονύσης Μαγκλιβέρας

Τιμούμε, είπε ο πρόεδρος των λογοτεχνών κ. Διονύσης Μαγκλιβέρας, τον Αντώνη Κουνάδη, που είναι μέλος 7 ξένων Ακαδημιών, με σωρεία τιμητικών διακρίσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό κι έχει τιμηθεί με τον Ανώτατο ταξιάρχη της τιμής και το χρυσό σταυρό του Φοίνικος για την μεγάλη του προσφορά στις επιστήμες. Η παράλληλη δραστηριότητα του, τόνισε ο κ. Μαγκλιβέρας, που είναι η προστασία της Ελληνικής γλώσσας, αν και επιστήμων των Θετικών Επιστημών (πολιτικός μηχανικός), είναι πολύπλευρη και απαραίτητη.

Αισθάνθηκε την ψυχική παρόρμηση να παλέψει, οργανώνοντας εκδηλώσεις με ομιλίες για την προστασία της ελληνικής γλώσσης που βάλλεται πανταχόθεν, ενώ παράλληλα υπηρετεί την ουσία του προβλήματος της Παιδείας μας.

Ο κ. Κουνάδης ευχαρίστησε τον πρόεδρο για την τιμή που του έγινε, τονίζοντας ότι θα συνεχίσει να συμβάλει στην αντιμετώπιση της πολύπλευρης κρίσης θεσμών και αξιών, λόγω σοβαρών προβλημάτων ελλείμματος που παρατηρείται στου τομείς της Παιδείας.

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση

Τα τελευταία χρόνια , τόνισε, όλες οι μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις εστίασαν το ενδιαφέρον τους στην βελτίωση των Οικονομικών, ανεπιτυχώς όμως, παραβλέποντας ταυτοχρόνως την βαθιά κοινωνική κρίση θεσμών και αξιών, από το σοβαρό έλλειμμα Παιδείας και μάλιστα ανθρωπιστικής, με αποτέλεσμα να φτάσουμε σήμερα στο απίστευτα χαμηλό επίπεδο ηθικής παρακμής, με διάφορα θλιβερά φαινόμενα που βιώνουμε. Καταλήγοντας ο κ. Κουνάδης τόνισε ότι δεν πρέπει να μείνουμε θεατές στα όσα συμβαίνουν γύρω μας, διότι το διακύβευμα είναι υπαρξιακής σημασίας για τον ελληνισμό. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν πολλοί ακαδημαϊκοί, λογοτέχνες και συγγραφείς.

  • ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 63, ΑΘΗΝΑ 106 80
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
© 2019 Εθνική Εταιρεία των Ελλήνων Λογοτεχνών.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.