Εθνική Εταιρεία των Ελλήνων Λογοτεχνών

Πως ξεκίνησαν όλα…

Στις 24 Απριλίου 1948, ο Κωνσταντίνος Τσάτσος προσκάλεσε στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, που βρισκόταν τότε στην οδό Πατησίων 47, μερικούς από τους σημαντικότερους λογοτέχνες της εποχής, με σκοπό να ιδρυθεί μία λογοτεχνική Εταιρία ευρείας αποδοχής.

Πέντε λογοτέχνες, οι Αλκιβιάδης Γιαννόπουλος, Λίνος Καρζής, Νίκος Προεστόπουλος, Γ. Φουσάρας και Γιάννης Χατζίνης, επιφορτίσθηκαν να φροντίσουν να εγκριθεί από το Πρωτοδικείο Αθηνών το Καταστατικό του νέου σωματείου που θα έφερε τον τίτλο «Ελληνική Εταιρία Λογοτεχνών», που αργότερα μετονομάσθηκε σε «Εθνική Εταιρεία των Ελλήνων Λογοτεχνών». Επίσης ανέλαβαν να συγκαλέσουν την πρώτη Γενική Συνέλευση των Ιδρυτικών μελών, ώστε να διεξαχθούν οι πρώτες αρχαιρεσίες και η ανάδειξη του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου.

…και πως συνέχισαν

Προσπαθώντας να σταθούμε με κατανόηση και αξιοπρέπεια πλάι στα μεγάλα αναστήματα που κληρονομήσαμε. Μένουμε πιστοί στους πνευματικούς στόχους που έθεσαν οι ιδρυτές μας και, παρά τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες των ημερών που αντιμετωπίζουμε , αγωνιζόμαστε να τους κρατήσουμε ψηλά , να τους προσαρμόσουμε στη σημερινή πραγματικότητα και , όσο μπορούμε , να τους βελτιώσουμε προσθέτοντας έτσι κι εμείς ένα λιθαράκι στην πνευματική ζωή της χώρας μας.

Καλωσήρθατε κοντά μας. Μείνετε αρχικά , μαζί μας για να γνωριστούμε και μετά γιά να συμπορευτούμε στους ποικίλους πνευματικούς μας χώρους που θα τους ανακαλύψετε κι εσείς κάνοντας « κλικ» στο blog μας. Σας περιμένουμε πάντα με αγάπη

  • ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 63, ΑΘΗΝΑ 106 80
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
© 2019 Εθνική Εταιρεία των Ελλήνων Λογοτεχνών.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.